Lav linned texture i Photoshop og GIMP

Apple har det med at starte trends, og et af dem er det grå/blå sengelinned lignende tekstur, som blandt andet kan ses i IOS på iPhone og iPad, samt på OSX login skærmen. Det bliver brugt i flæng nu på diverse sider, og lad os se på hvordan det kan laves i både Photoshop og GIMP, det er nemlig ret nemt!

I tvivl om hvad det er?

Linned i Photoshop

Første oprettes et nyt billede (400 x 400 pixels f.eks.) med #9ba4ab som baggrundsfarve, det er den farve som ens linned bliver til sidst, ændr efter behov. Derefter er det blot at følge de her få trin:

  1. Opret 2 nye lag med hvid som baggrundsfarve, sæt begge lag til “Multiply” mode, og kald lagene X og Y
  2. Tilføj noise på X og Y lagene. Vælg i menu: Filter > Noise og sæt noise til 70% uniform noise
  3. Tilføj motion blur på X og Y lagene. Vælg i menu Filter > Blur > Motion blur og sæt distance til 30 pixels, angel på 0 for lag X og angel på 90 for lag Y
  4. Thats it!

For nemt? Du tror ikke på det, jamen så se her:

Oprettelse af lag, noise, motion blur til at skabe linned texture i Photoshop

Det eneste der lige skal gøres er at crop billedet lidt så de grimme kanter i siderne fjernes.

Linned i GIMP

Linen med GIMP? Ingen problem, det klarer vi også nemt her. Opret et nyt billede (400 x 400 pixels) med #9ba4ab som baggrundsfarve. Igen, som ved photoshop, udføres følgende trin:

  1. Opret 2 nye lag og kald dem X og Y. Sæt begge lag til Multiply mode.
  2. Tilføj noise til lag X og Y. Vælg i menu: Filters > Noise > Noise generator. Sæt Gauss til max (50) og uniform til max (170)
  3. Tilføj motion blur til X og Y lagene. Vælg i menu: Filters > Blur > Motion blur. Lenght sættes til 20 og angel sættes til 0 og 90 for henholdsvis lag X og Y.
  4. Igen – Thats it!

Se billedet for lidt detaljer:

Oprettelse af lag, noise og motion blur i GIMP

Tilføjelse

Der kan tilføjes lidt shadow i kanterne for at få det til at ligne IOS baggrunden endnu mere, men det kan vi klare med CSS3….senere :)