Få mere ud af Sublime Text med f.eks. CSS og Javascript autocompletion.

Af alle de text editors jeg har arbejdet med er min favorit endt med at være Sublime Text. Det er en meget lightweight editor, starter op på et splitsekund, bliver ikke langsom med mange projekter åbne, har en sublim (høhø) søge function, en nifty multiselection, og skift mellem filer er en leg (⌘ + P).

Out-of-the-box er Sublime Text ganske fin, men der er et hav er plugins til editoren der gør den endnu federe. Jeg bruger primært Sublime Text til HTML, CSS og JavaScript, og her er lille liste over de plugins jeg synes gør editoren endnu bedre.

 1. Package Control
 2. Emmet
 3. HTML-CSS-JS Prettify
 4. Tern

Package Control

Inden du overhovedet går igang med at kigge på plugins, så installer Package Control, en package manager, der gør det nemt at installere dine plugins i Sublime.
Shift + ⌘ + P + Install Package og vælg så fra dropdown listen der kommer frem:

Package-control

Emmet

Tidligere kaldt Zen-coding. Emmet er et hav af smarte genveje til både HTML, CSS og JavaScript. Det her skal ses og ikke læses om, så check nedenstående ud og bemærk hvor lidt jeg egentlig selv taster:

Eksempel på hvad man kan med Emmet

Her er et cheat sheet.

HTML-CSS-JS Prettify

Jeg copy og paster ofte en masse kode fra forskellige kode eksempler og hvis du har samme OCD tendenser som mig, så skal paranteserne og tuborg klammerne står på en bestemt måde. Med HTML-CSS-JS Prettify slipper jeg for at bruge tid på at få tingene til at se ud som jeg ønsker dem. Shift + ⌘ + H og så er der ro i sjælen igen :)

Tern

JavaScript autocompletion, jo tak, og det får du med Tern! Indrømmet det er ikke som Java i Eclipse, men den gør et ærligt forsøg på at give code suggestions udfra hvilken type man har med at gøre:

Eksempel på type check i Tern

Tern kræver NodeJS, så du slipper ikke længere – få det nu bare installeret :D

Flere gode plugins?

Garanteret! Jeg bruger flere, men de skal jo også være værd at skrive om ;)

Kommentarer

 1. Mange tak for prettify-tippet! Jeg har slået beutify on save til, det gør det nemmere. Prettify krævede node, men tern gjorde ikke?

  Bruger du sublime text 2 eller 3? Jeg bruger 3’eren men er nervøs for at den aldrig kommer ud af beta :-/

  Snippets til hvad man nu end arbejder med er også genialt.

 2. Hej Rune

  Jamen, velbekomme, godt at høre at nogen kunne bruge det :D

  Du har ret, Tern implementationen fra Emmet.io kræver ikke Node så vidt jeg kan se, men jeg fik den aldrig til at spille helt, så jeg hentede den fra github i stedet og den krævede Node.

  Jeg har ikke taget springet til 3’eren endnu, mest fordi jeg er doven og har 3 arbejds maskiner der skal opdateres så :)

 3. Hvis/når du får 3’eren installeret må du gerne blogge om det – den nye feature goto symbol virker interessant

Oups, det ser ud til at der er lukket for nye gode kommentarer her..